ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Οικονομία

Νέο «χαράτσι» έρχεται στους λογαριασμούς ρεύματος

Έρχεται νέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος  – Πόσο θα ανέβει η τιμή της κιλοβατώρας

 

Σκρέκας-Τιμολόγια ρεύματος: Νέα επιβάρυνση στο ρεύμα, περίπου 1 λεπτό ανα κιλοβατώρα ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, προκειμένου όπως είπε να χρηματοδοτηθεί ένας μηχανισμός αντιστάθμισης κινδύνων.

 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε ότι θα επιβληθεί μια νέα επιβάρυνση περίπου 1 λεπτό ανά κιλοβατώρα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ένας μηχανισμός που θα χρησιμοποιείται για να αντιμετωπιστούν ανάλογες καταστάσεις όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα, στο μέλλον.

Ο κ. Σκρέκας είπε πως μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 7 δισ. ευρώ για επιδοτήσεις στο ρεύμα. Από αυτά τα 2 δισ. προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα άλλα από τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, αλλά και τον μηχανισμό δημοπράτησης αερίων.

«Ήδη έχουν εισπραχθεί περίπου 2,5 δισ. ευρώ από τη φορολόγηση των υπερκερδών, ενώ βεβαιώθηκαν κι άλλα 400 εκ. ευρώ που θα εισπραχθούν αναδρομικά» είπε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο μπλακ άουτ, τα οποία σχεδιάζονται σε χώρες, ανέφερε πως στην Ελλάδα υπάρχει σχέδιο για να μη γίνει αυτό.

Αναφέρθηκε και στα μεγάλα χρέη που έχουν οι εταιρείες ενέργειας προς τους Δήμους, από την παρακράτηση των δημοτικών τελών. Συγκεκριμένα είπε πως αποτελεί ένα διαχρονικό πρόβλημα το οποίο η Κυβέρνηση προσπάθησε να λύσει και ήδη τον τελευταίο χρόνο οι οφειλές αυτές έχουν μειωθεί κατά 70-80%.

Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε και στους υδρογονάνθρακες, λέγοντας πως μέσα στο 2023 θα γίνει η πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση στα Ιωάννινα κι αν επαληθευτούν οι προβλέψεις, το κοίτασμα θα δώσει αυτονομία φυσικού αερίου στη χώρα μας για 10 χρόνια.

Τόνισε όπως πως το μεγάλο «στοίχημα» όμως είναι το κοίτασμα μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου, όπου εκεί αν επαληθευτούν οι προβλέψεις, η χώρα μας θα μπορεί να κάνει και εξαγωγές φυσικού αερίου.

Δηλαδή από εκεί η κυβέρνηση θα καλύπτει τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος! Με δικά μας λεφτά, πλέον με άμεσο τρόπο θα μας… επιδοτούν.

Related posts

Αλλαγές προ των πυλών στο (πρώην ΚΕΑ), με τους δικαιούχους να εντάσσονται στα προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ

Newsroom

Χωριστές φορολογικές δηλώσεις από συζύγους: 20 ερωτήσεις και απαντήσεις από την ΑΑΔΕ

Πρόγραμμα προστασίας της πρώτης κατοικίας – Οι όροι και οι προϋποθέσεις

Newsroom