ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τουρισμός

Ο FTI ψηφίζει και το 2023 Ελλάδα: Επεκτείνει το πρόγραμμα του

Ο FTI ψηφίζει και το 2023 Ελλάδα: Επεκτείνει το πρόγραμμα του

Η πολύ καλή φετινή τουριστική περίοδος και η μεγάλη ζήτηση για τους ελληνικούς προορισμούς οδήγησαν τον FTI να επεκτείνει ακόμη περισσότερο το πρόγραμμά του για το 2023.

Ειδικότερα, δεύτερος μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης αποφάσισε να αυξήσει τις πτήσεις προς Κρήτη και Ρόδο και έχει επεκτείνει το θερινό πρόγραμμα πτήσεων έως τον Νοέμβριο του 2023. Ο FTI προσθέτει επίσης στο πρόγραμμά του και το αεροδρόμιο του Αράξου.

Όσον αφορά τα ξενοδοχεία που έχει στο χαρτοφυλάκιό του, ο FTI προσθέτει για την επόμενη χρονιά νέα ξενοδοχεία από την αλυσίδα Grecotel και θέρετρα μόνο για ενήλικες. Επεκτείνει επίσης τα πακέτα Fly & Drive, τα πακέτα περιηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, αυξάνοντας την επιλογή κατά 40%. Επίσης, σε προσφορά για πρώτη φορά είναι το οκταήμερο ιστιοπλοϊκό ταξίδι “Ionian Fantasy” από την Κέρκυρα.

Ο γερμανικός tour operator, ήδη από τα μέσα Αυγούστου είχε ανοίξει τα συστήματα κρατήσεων για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2023 στην Ελλάδα, για το περίπου 40% των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Οι επικεφαλής του ομίλου θεωρούν πως η απόφαση αυτή θα ενισχύσει την τουριστική κίνηση, καθώς πολλοί Γερμανοί θέλουν να κλείσουν τις επόμενες διακοπές τους σε καλύτερες τιμές.

Ο γερμανικός ταξιδιωτικός όμιλος με έδρα το Μόναχο είχε προσθέσει αυτό το καλοκαίρι περισσότερες κλίνες σε τέσσερις από τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς και πιο συγκεκριμένα σε Κρήτη, Κω, Κέρκυρα και Ρόδο, διαβλέποντας από τώρα πως τα νησιά αυτά θα είναι fully booked. Σε αύξηση των διαθέσιμων κλινών προχώρησε ακόμη σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Σκιάθο.

Κάθε χρόνο και ψηλότερα η Ελλάδα

Φέτος ο FTI, όχι μόνο είχε κάνει από νωρίς λόγο για υψηλή ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα, αλλά χαρακτήριζε τη χώρα ως τον πιο “καυτό” προορισμό στο πρόγραμμά του.

Πέρυσι ο FTI είχε ξεκινήσει τις διακοπές στα ελληνικά νησιά στις 14 Μαΐου. Ο ταξιδιωτικός όμιλος έχει, μάλιστα, επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό του κατά 20% σε σύγκριση με το 2019. Περίπου 80 ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών σημάτων Labranda και Kairaba, ήταν ανοιχτά στην Κρήτη, την Κω, την Κέρκυρα και τη Ρόδο. Ο tour operator είχε επίσης περισσότερες πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα, που αποτελούν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στα πακέτα που προσφέρει.

Στο “πικ” η Μεσόγειος

Ο γερμανικός tour operator, εκτός από την Ελλάδα, ανεβάζει ταχύτητα στη Μεσόγειο. Περισσότερα από 30 νέα καταλύματα θα είναι διαθέσιμα στην Ισπανία, με επίκεντρο τις Βαλεαρίδες και τις Κανάριες Νήσους.

Σύμφωνα με τον FTI, υπάρχουν “πολλές καινοτομίες” για το καλοκαίρι του 2023 σε όλους τους προορισμούς. Για παράδειγμα, στο πρόγραμμα προστέθηκαν νέα ξενοδοχεία στο The Palm Dubai, ταξίδια στη Βόρεια Αμερική, περιηγήσεις με ποδήλατο σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και ένα ξενοδοχείο με παλάτια στην Τυνησία.

 

 

πηγη capital.gr

Related posts

ΤΡΙΚΑΛΑ: Μια μικρή «Ευρώπη στην καρδιά της Θεσσαλίας»

Δημοφιλείς οικογενειακοί προορισμοί στην Ελλάδα

Newsroom

Πάσχα στα Ελληνικά Ιόνια Νησιά