ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Μελομακάρονα με σιμιγδάλι του Γιώργου Τσελεμεντέ

Μελομακάρονα με σιμιγδάλι του Γιώργου Τσελεμεντέ

Τραγανά και μελωμένα μελομακάρονα με σιμιγδάλι

Το γλυκό των Χριστουγέννων που μοσχομυρίζουν όλα τα σπίτια τις ημέρες των Χριστουγέννων 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΛΑΔΙ

4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΨΙΛΗ

ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

2 ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ ΚΟΝΙΑΚ

1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

50 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΑ

50 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΨΙΛΗ

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΜΕΛΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κρατάμε μια χούφτα αλεύρι και την ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ, σε μια λεκάνη βάζουμε το σιμιγδάλι και το υπόλοιπο αλεύρι και τα ανακατεύουμε, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το προσθέτουμε στη λεκάνη με το σιμιγδάλι και το αλεύρι και τα τρίβουμε να αναμειχθούν καλά.

Κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μισό ποτήρι κρασιού νερό, δουλεύοντας το μείγμα μας συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού το ξύσμα μας το κονιάκ το μπέικιν με το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά. Πλάθουμε τα μελομακάρονα μας στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στην αρχή και πιο δυνατό μετά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Όταν είναι τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι μας, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι μας με μισό φλιτζάνι νερό και το αφήνουμε να βράσει προσθέτουμε μέσα τα μελομακάρονα και αμέσως αποσύρουμε από την φωτιά, τα αφήνουμε για 5-6 λεπτά και τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με κανέλα ζάχαρη ψιλή και από επάνω τα καρύδια.

Tips

Τα ψημένα μελομακάρονα σας προτείνω να τα  διατηρείτε  μέσα σε μεγάλο αεροστεγές κουτί και να στρώνετε  σειρά σειρά με λαδόκολλα ενδιάμεσα για να μην τρίβονται

Related posts

Σουφλέ σοκολάτας

Newsroom

Γίδα κοκκινιστή στη γάστρα

Burger ψαριού

Newsroom